Byte av fjärrvärmecentral

Kontakta oss för byte av er fjärrvärmecentral

Vi har lång erfarenhet av att leverera samt installera fjärrvärmecentraler för BRF:er, fastighetsägare samt kommuner i Stor-Stockholm . Är er nuvarande fjärrvärmecentral för gammal så kan det i längden löna sig att genomföra ett byte till en mer modern för att spara på energi och pengar.

Vi garanterar att vi alltid arbetar noggrant, säkert och snabbt.

Vi kan göra ett besök för att titta på den utrustning som är på plats idag och se vad vi kan hjälpa er med. Vi kontrollerar inte bara värmeanläggningen utan kan även diskutera fram andra effektiva energisparande metoder som passar just er fastighet.

Efter besöket lämnar vi en kostnadsfri offert med detaljerade och specifika uppgifter samt moment på vad som ingår. Vi levererar i hela stor-Stockholm.

Kontakta oss idag!
  Från offert till installation av fjärrvärmecentral

  Bestämmer ni för att utföra ett utbyte av delar eller hela er nuvarande fjärrvärmecentral tar vi hand om allt, bland annat rörläggning, isolering, injustering och även radiatorventils och termostatbyte.

  Vi forslar självklart bort hela din nuvarande anläggning och normalt sätt tar ett byte av en fjärrvärmecentral ca 2 veckor..

  Hos oss kan ni som kund känna er trygg med att få den hjälp ni behöver för att byta ut er fjärrvärmecentral.

  Kontakta oss för konsultation eller om du har frågor eller funderingar kring fjärrvärmecentraler.

  byte av fjärrvärmecentral

  Behöver ni professionell hjälp med installation av fjärrvärmecentraler i Stockholm? Kontakta oss redan idag!

  Vi är ett säkert val för byte och installation av fjärrvärmecentral

  Vi kan hjälpa er med allt inom VVS, värme, kyla samt ventilation, även i närliggande områden. I bagaget är vi specialutbildade av IVT, Nibe, Bosch, AutoTerm, CTC, Viessman och Elektrostandard. 

  Vi är även auktoriserade VVS-installatörer med behörighet ”Säker Vatten” och har certifikat för kylteknik vilket försäkringsbolagen kräver. 

  Ända från start 2016 har vi på Rörobjekt AB haft en och samma målsättning, vi strävar efter både långa och stabila kundrelationer. Med en bra kommunikation och professionella utföranden vinner vi mycket. 

  Du som kund ska alltid kunna förvänta dig snabba installationer, bästa garantin, optimal service och bästa kvalité på produkterna vi installerar.

  Oavsett storlek på uppdraget hjälper vi er mer än gärna, både små och stora, gamla som nya. Vi har stor erfarenhet av fjärrvärmecentraler och arbetar med fastighetsägare, byggherrar och kommuner. 

  Flera av våra referenser från tidigare arbeten har varit både till mindre och större entreprenader.

  Vi har både service och underhållsavtal, skulle du vilja att vi upprättar något annat typ av avtal är det självklart en möjlighet. 

  När du anlitar oss så kan du vara trygg, samtliga montörer är certifierade och innehar säker vatten, ID06 och heta arbeten.

  Behöver ni professionell hjälp med installation och service av er värmecentral i Stockholm? Kontakta oss redan idag!

  Frågor och svar om fjärrvärmecentral

  Vad är fjärrvärme?

  Fjärrvärme är uppbyggt på ett slutet system som levererar värmen från centrala anläggningar istället för att varje enskilt hushåll har en egen källa att få värme från.

  Det gör att fjärrvärmen använder alla resurser mer effektivt än när uppvärmningen sker med el eller olja. Anläggningarna använder returträ, spillvärme samt avfall för att effektivisera uppvärmningen.

  Vad är en fjärrvärmecentral?

  En fjärrvärmecentral omvandlar energin från det heta vattnet som finns i fjärrvärmen ut till värme och varmvattnet i fastigheten.

  Det avsvalnade vattnet transporteras sen tillbaka in i fjärrvärmecentralen för att sedan värmas upp igen på nytt, ett mycket pålitligt och stabilt system.

  När är det dags att byta ut sin fjärrvärmecentral?

  Oftast har en fjärrvärmecentral en lång hållbarhet och därför fungerar den felfritt under en lång tid, ca 25 år. 

  Men det kan vara bra att känna till att de äldre centralerna drar oftast mer värme än vad som är nödvändigt och kan därför de orsaka flera olika störningar i driften.

  För att inte riskera att centralen plötsligt stannar och orsakar kyla i fastigheten kan det därför vara en mycket bra idé att låta oss på Rörobjekt i Storstockholm att kontrollera och eventuellt byta ut den gamla fjärrvärmecentralen.

  Varför ska man byta fjärrvärmecentral?

  Det är oftast en energibesparing att byta en gammal fjärrvärmecentral. En ny fjärrvärmecentral reagerar snabbare när temperaturväxlingar sker utomhus och kan på så vis ge bättre komfort. 

  Det innebär att kostnaderna sjunker då den nya växlaren förbrukar betydligt mindre fjärrvärme samt energi som cirkulationspumpen behöver.

  Med enklare inställningar kan man sköta styrningen på temperaturen lättare för att få fram den exakta värmenivå man önskar. 

  Genom att byta fjärrvärmecentral hjälper vi till att behålla en miljövänlig, sparsam och förbättrat energiförhållande. Samt att det ger en förbättrad ekonomi.

  Rörobjekt AB är ett tryggt och säkert val för dig som kund eftersom vi har fler viktiga faktorer med oss i vårt bagage.

  • Innehar flera certifikat
  • Väl utbildade
  • Medlemmar i branschföreningar
  • Godkända av försäkringsbolag
  • Samarbetar med marknadens ledande och största tillverkare
  • Samtliga projektledare har både Bas P och Bas U.
  • Vi har stor erfarenhet av projektering, installation och service inom yrket .
  • Vi är även behöriga att utföra arbeten med Medicinska Gaser.
  Injustering av Värmesystem

  Vi har professionella rörsvetsare med kompetens inom olika industrier med svetsning av fjärrvärmeanläggningar, gasledningar, processledningar och liknande.

  Det innebär att vi har alla de svetslicenser som behövs och uppfyller kraven från fjärrvärmeleverantörer vilket är en förutsättning för att kunna utföra liknande arbeten.

  Ni är varmt välkomna att kontakta oss på Rörobjekt, vi utför installationer av fjärrvärmecentral i Stockholm med omnejd.

  Tidigare referensarbeten

  Projekt: Schultz

  Genomförde stambyte samt ombyggnad av lokaler på totalt 48 lägenheter.

  Projekt: Kantarellen

  Stambyte och nytt värmesystem på totalt 627 lägenheter. 

  Projekt: Harholmen

  Stambyte på totalt 150 lägenheter.